robeniendownunder.reismee.nl

Wild flowers

Zo daar zijn we weer inmiddels ruim weekje verder en het is hier nu zaterdagavond half negen en bij jullie nog maar net half drie.

Voor ieder die de foto,s bekijkt deze zijn allemaal genomen met een Nikon D 60 met een Sigma 18-200 mm dc-os -hsm lens terwijl ien alles op film vastlegt en we daar kunne we straks thuis van genieten.

Nadat we in Kalbarri zijn gekomen hebben we op de mooiste camping gestaan die we tot nog toe gehad hebben zeker wat uitzicht en ook wat sanitair betreft, de camping had namelijk een 6 plaatsen met uitzicht op de monding van de Murchinson river en de indische oceaan en ja hoor '' wij hadden er ook 1'' met alles voor de deur GEWELDIG

Het valt ons namelijk steeds meer op dat met een kleine camper vaak de mooiste plaatsen krijgt ,omdat er daarvoor altijd wel een plekkie is en we dus veel minder ruimte nodig hebben hoewel een plek van 10x 10 meter hier gewoon is en wij met veel minder al meer als genoeg hebben .

Kalbarri is een leuk en modern stadje net buiten het gelijknamige park en de fish en chips zijn heerlijk bij de plaatselijke friettent en bovendien is de omgeving bezaaid met struiken en bloemen die volop in de bloei komen (nog winter en bijna voorjaar hier) en ook de gehele omgeving is echt mooi met oa Kliffen en natuur dus we zijn maar eens lekker alles gaan bekijken daar en hebben daar vanwegen dit alles 4 dagen gestaan met overdag heerlijk de zon en zo rond de 23 graden en in de nacht valt het ook wel mee met rond de 14 graden.

We zijn toen verder gereden langs een kustweg richting Geraldton door een landschap wat veelal door de bloeijende struiken en bloemen geel kleurt en zijn ook langs een meer gereden wat een kleur van rose kleur heeft .

Geraldton is een ruime en moderne stad van ca 37 000 inwoners en doet vooral dienst als overslag van graan iets waar deze streek van leeft ,ook hier weer een camping aan het strand achter de duinen en op loopafstand van ca 50 meter .

We zijn de dag erop verder gereden naar Mullewa en Morawa dwars door hele velden met Wilde Bloemen met voor een groot deel een secundaire weg die net 3 meter breed is ,dus soms ff half op de weg en de rest op gravel langs de kant,dit soort wegen vind je hier nog wel hoewel steeds minder ,toch nog ruim 100 km maar vele malen leuker en mooier als de hoofdweg.

In Morawa op de gemeente camping(de enigste ) overnacht en werkelijk prima en als je hier aankomt zoek je zelf een plekje en betaald in een envelope die je in een zg Honesty box doet ,hoewel sommige er misbruik van maken wat we ook wel zien.

Gisteren zijn we via de Indian ocean route in Jurien Bay aangekomen en staan wederom op een Top Toerist camping aan de zee en dit was wederom een mooie route dwars door duinen en uitzicht op de zee.

Vandaag zijn we een 40 tal kilometers gereden naar het Nambung National Perk waar de Pinnacles zijn ,dit zijn duizende stenen pilaren van 10 cm tot wel 3 meter hoog in een soort woestijn gebied .

Er loopt zowel een wandel als een route met de auto doorvan 4 km door en het echt heel apart om te zien en wij vinden het gebied al vanaf Carnavon een van de mooiste waar we geweest zijn en we hebben hier in west australia nog wel het nodige voor de boeg .

Lieve volgers ,we lezen jullie berichten met erg veel plezier en zelfs van een oude bekende (Sil) heb iktot genoegen mogenzien (we spreken wel eens af als we terug zijn)

groeten ien en rob

NOG FF DIT:de prijsvraag staat nog steeds open en een platte oester is het niet.

gerardenmaria

wat spannend allemaal

Thea Merkus

Ik heb jullie nverhaal met genoegen gelezen, ik had jullie al wat gemist, maar jullie hebben het nodige weer gezien, ik zal straks jullie foto's nog even bekijken.

groetjes, liefs van hier,

alie kroezen

hey down under schiet al weer op he groetjes van ons knuffff

gerrit en marianne

Hoi Rob en Ien,
Ik volg jullie prachtige reis met plezier. Wat maken jullie wat mee. Ik reageer niet op alle mailtjes maar ik volg ze wel. Ik dacht nu moet ik maar eens iets van me laten horen. Zo nu ga ik jullie laatste foto's even bekijken. Veel plezier!!!!

greetje

hoi rob en ien
wat weer een mooi verhaal,heel fijn om te lezen.
En de foto,s zijn ook erg leuk.
geniet ervan liefs greetje.

Tonia

hallo Rob en ien.
wat weer een mooi verhaal.
En wat zien jullie ook veel verschillende campings zo.
ook erg mooie foto,s. wat een belevenis zeg echt fantastisch.
Groetjes Tonia.

Herre en Thea,Groningen

hallo Rob en Ien
Op deze regenachtige zondag jullie belevenissen in woord en beeld opnieuw bekeken, Wat fantastisch. Dinsdag halen we mijn broer uit Melbourne van Schiphol en ook hij zal deze mooie verhalen uit zijn land met interesse bekijken. Bedankt en nog veel plezier.

rika

als ik het zo lees hebben jullie het nog steeds goed naar jullie zin. fijn. hier is de regentijd begonnen. leuk om het zo mee te beleven nog een hele fijne reis. lieve groetjes

Mina Haumersen

Erg interessatn om dit allemaal te kunnen lezen. Zoek de towns waar jullie staan steeds op. Have fun - love Mina

Edward Maas

G,day gaaf dat jullie ook naar de Pinnacles zijn geweest ,deze heb ik ook op m,n progam staan als ik in November in Perth ben lijkt me erg mooi .
Voor nu geniet dikke kus xxxx

Addy Jordaan

Dankjewel dat ik ik met jullie mee mag reizen door australie. Ik geniet van de foto 's. Sorry voor de late reactie.