robeniendownunder.reismee.nl

Murray river-Sydney

He he zijn we weer,er kwam weinig van om ff wat te schrijven.

Via Mildura zijn we via een stuk van de Stuart Hwy door een gebied met veel citrus vruchten zoals sinaasappels gereden die al heel aardig kleurden dus wel binnen kort geoogst zullen worden naar een klein dorp Euston gereden en daar aan de Murray river overnacht.

De volgende morgen verder gereden in de stromende regen richting Kerang en afwisselend reden we of in Victoria of New south Wales en ja hoor onderweg reed ik een Mag Pei (grote kraaiachtige vogel) aan en dit was alweer helaas de derde op onze trip.

In Kerang aangekomen ff een bank opgezocht en toen ik uitstapte recht voor de slager zei een man Look you have a bird on you car,en ja tussen de bumper en bulbar hing dat kreng en was dus 200 km met ons meegereden en heb ik het arme beest maar verwijderd met enig schop en trekwerk en zijn we op zoek gegaan naar een bos bloemen voor de begrafenis ??.

Met de vogel op de auto (hadden we toen nogniet gezien ) zijn we in Swan Hill ook nog ff lekker bij de Mac Donald geweest .

Swan Hill is net zoals Echuca (het doel van onze dag) een leuk rivier dorpje met van die oude Radar boten en met die echt typische australia huizen met veranda.

In Echuca was het weer eens tijd voor de was en zagen we in de Murray rivier een waterslang zwemmen die dan af en toe zn nek uit rekt om te kijken ,het schijnt dat die beesten nog best giftig zijn ook.

Via allerlei dorpen zijn we verder gegaan en kwamen langs het Mullawa meer wat helemaal vol staat met vergane bomen een best mooi gezicht emn hebben we wederom de nacht doorgebracht midden in een bos langs de Murray river,we stonden daar praktisch helemaal alleen.( en ik vond het natuurlijk weer doodeng)

De volgende dag doorgereden richting noorden en daar kwamen we voor de verassing te staan dat diversen wegen vanwegen overstromingen waren afgesloten en dus zijn we maar naar Wagga Wagga gereden,maar ook daar was de camping wegens de overstroming helemaal ontruimd en hebben we uiteindelijk een eind buiten wagga wagga een droge camping gevonden??

Helmaal droog was het daar ook niet geweest gezien onze buurman de gehele caravan met zeil had 0verspannen en het schoon en droog maken was ,maar de man was wel creatief want achterop de caravan had hij een wasmachine en droger staan wat een erg komisch gezicht was om te zien.

Vanaf deze camping zijn we naar een dorp Cowra gereden en vonden daar een hele mooie camping op 100 meter van het centrum aan een rivier en aan alle kanten omringd door parken .

Cowra is bekend om zijn opleidings en japans gevangenen kamp in de tweede wereld oorlog waar een ontsnappings plaatsvond waar bijna 300 doden vielen en er is dus een begraafplaats en als herdenking een japanse tuin.

Ook was er op zaterdag een show met optredens en oude auto,s en zeker de moeite waard om ff hier te blijven ook al vanwegen het mooie weer.en ja ook ff voor de kapper, want dat was echt noodzaak.

Op de hoek bij de camping zat ook een pub waar je voor weinig geld prima kon eten,en alleen daar eten was al een hele belevenis.

Bij binnenkomst een ruimte waar men heerlijk zit te drinken met het nodige geluid en de eetzaal gescheide door een klein schot dus wij daar zitten en wachten,tot ik in ene een briefje zag ,Bestellen en betalen aan de bar,dus maar gedaan bij de barkeeper die een houtakkers jack met pet op de kop de bestelling opnam en me een briefje gaf met de mededeling daar die twee deuren door naar de keuken en daar geef je dit briefje af en dan krijg je eten.maar toen de dame het eten bracht, ze zette het voor je neus neer, en zei,, lepels en vorken liggen daar op de kast,, als je er brood bij wilt, pak je dat daar ook maar,, we lagen slap,had jammer genoeg geen filmcamera bij me.

Maar echt heerlijk en ontzettend veel op het bord.

Naar 5 heerljke dagen daar de volgende dag richting Blue Mountains naar het plaatsje Lithgow op ruim 1000 meter hoog.

Voor nu ff pauze en boodschappen doen straks weer verder.

die boodschappen waren,jummie jummie fish and chips, en voor rob een chickensnitsel,

Trouwens op weg naar Cowra zijn we op een Look Out gestopt en wat je dan nooit moet doen is gaan filmen bovenop een mieren nest dus een gegeven moment hoorde ik GVD Gvd en ja hoor tientallen van die krengen hadden het been van ien gevonden,was achteraf vreselijk lachen maar toen ff niet., nee tuurlijk niet, die krengen bijten goed.

Maar onderweg naar Lithgow werd het weer steeds slechter en kwamen wij steeds hoger en reden we een gegeven moment nagenoeg in de laaghangende bewolking dus maar in Lihgow gestopt en de rest van de dag in de kou en regen binnen gezeten.

De volgende dag naar Katoomba gereden en daar de weg langs ondermeer de Drie Gezusters genomen waar nog steeds erg veel bewolking en mist hing maar desondanks een aantal mooie uitzichten gehad dus de moeite waard alles bij elkaar.

In de loop van de middag reden we Groot Sydney binnen en hebben we overnacht in Penrith nog ruim 90 km van Sydney centrum vandaan.,waar het weer weer een stuk opknapte richting 28 graden en veel zon.

We zijn toen door allerlei deelgemeenten van Sydney gereden en hebben een aan beide zijden van de Hawkesbury rivier bergie op bergie af gedaan en hebben in net buiten Windsor op een camping gestaan .jahoor bergie op bergie af,, man kneep hem behoorlijk, was erg, en rob maar lachen

Ook de oversteken over de rivier gaan met een pont en die kost hier in australia helemaal niks.

Inmiddels staan we tussen Sytdney en Newcastle in aan het Lake Macquarie waar we de omgeving verkennen om maandag naar Sydney centrum te gaan en daargaan we Ed dinsdag ophalen..van de airport, hoeraaaaa

En zoals de meeste van jullie al weten gaan we 21 November weer op huis aan en zijn dan in de loop van maandag 22 november weer in het mooie Wijchen.

De fotos volgen nog en tot horens

rob en ien

joop en tineke

jeetje ien en rob wat hebben jullie een mooie vakantie en ien we hopen dat het met joop goed gaat
gr uit poeldijk

Thea

Nou dat was weer een leuk en interessant verhaal, ik geniet er enorm van hoor. Het is leuk om af te wat te horen en we zien elkaar ook geregeld wel. Nog maat fijne dagen, het korty al in en zo komt Edward. groetjes, liefs Thea

greetje

leuk om weer wat te lezen van jullie
nog even en dan kunnen jullie je zoon weer in je armen sluiten.
Geniet er van.liefs greetje

anneke

leuk ien en rob om het bekende verhaal te lezen ben ook in die plaatsjes geweest ik kijk uit naar je foto,s wat is het daar mooi he,wat hebben jullie een heerlijke vacantie he,geniet er nog maar van de laatste weken. liefs anneke

Marianne

Hallo Rob en Ien, het heeft even geduurd maar dit was weer een prachtig verhaal. Wat een reis zeg. Nog een paar weken dus, dan zit het er weer op.
Doe Edward de groeten als je hem van het vliegveld haalt. Geniet er nog maar even van.
Groetjes Gerrit en Marianne

Pascal en Marijke

Tot binnenkort in Wijchen.

Henk en Thea

Wat een geweldig verhaal hebben jullie geschreven vooral in dat restaurant in Cowra. Wij hebben zoiets ook meegemaakt tijdens onze reis door Alaska, dit is veel leuker dan een 5 sterren restaurant. Nou we zijn momenteel wel kort bij elkaar in de buurt. Wij verblijven nu 3 dagen in Blackheath, 10 km vanaf Katoomba. Eén dag stromende regen en mist met zicht van 50 meter dus zijn toen ook maar op de camping gebleven, een beetje vervelen. Morgen gaan we ook weer richting kust, Sydney laan we nu over want aan het eind van onze vakantie zijn we 4 dagen in Sydney.
Veel plezier met jullie zoon en tot horens.

marjo

Hoi buuf en buurman,

Wat gaat de tijd toch snel he,komen jullie gewoon alweer bijna thuis,is toch wel voor bij gevlogen.. Wat fijn dat Ed dinsdag komt,lekker genieten,Hier is het vandaag echt een regendag,kids bij opa en oma,ik lekker lui aan het lezen,heerlijk..
Als jullie terug komen duurt het nog maar 2 weken en dan gaat robin naar school,op de verjaardag van Rob. hij heeft er heel veel zin in en is er echt aan toe ,het wordt een echt boefje.. Naomi zit op zwemles en dat gaat super goed.. De katjes zij geen katjes meer maar echte katten,heerlijke knuffelkatten,is super gezellig zo in huis,anders was ik vandaag wel heel alleen thuis geweest. gaan vanavond naar de film,haar naam was Sarah(heb je dat boek toevallig gelezen,Ien?)

Geniet nog maar van de mooie natuut en het betere weer,we hebben het hier al echt weer koud gehad,moest maandagochtend de auto alweer krabben,had best gevroren... Liefs marjo

marco + kids

leuk om het allemaal te lezen hoe jullie daar alles beleven, nog paar weekjes kunnen jullie het ons zelf vertellen yesssss mis jullie heel erg

xxxx hvj

Tonia

Wat weer een prachtig verhaal.
Zoleuk om te lezen. Echt ongelovelijk wat jullie allemaal memaken.Echt een unike vakantie hoor.
dat van die vogel onder de auto was ook wel grappig en natuurlijk ook wer zielig.
Heel veel succes met jul+lie verdere reis. groetjes Tonia.