robeniendownunder.reismee.nl

Melbourne-Nederland

Zo voor nu ff het laatste verslag uit Australia.

Afgelopen maandag zijn we met een dagkaart met de bus en metro naar melbourne centrum gegaan en het moet gezegd worden het openbaar vervoer in australia is en zeker de grote steden is perfect geregeld en dat tegen prijzen waar men in nederland met de geweldige chipkaart nog een puntje aan kan zuigen en zeker voor oudere ,studenten enz. iets doen we fout in nederland met allerlei instanties .

Maar goed melbourne is een hele relaxte stad en ruim van opzet met de Jarra river als middelpunt in de city.

Aangekomen in Flinderstreet station zijn we het centrum in gegaan en is ook de rivier naast het station ,wij hebben daar de city circle tram genomen ,dit is een tram uit de jaren dertig van vorige eeuw waar je in uit uit mag stappen waar je maar wilt en die een ruim rondje door het centrum maakt langs en langs alle bezienswaardigheden gaat.

Kortom een leuke dag gehad en de volgende dag terwijl we verder reisde naar Daylesford waar we de laatste dagen verblijven hebben we het centrum met onze camper nog maar eens overgedaan want we reden er omdat we tollwegenwilden mijdener dwars doorheen.

We zijn nu alles aan het inpakken en schoonmaken en leveren de camper zaterdag in.

jak wat een klus zeg.

Maandag zijn we weer in Nederland en zijn we daar Blij mee JA en ook wel Nee.

JA omdat we blij zijn weer dicht bij onze Kinderen ,Kleinkinderen en men Moeder en alle Vrienden en Familiete zijn ,ons eigen huis weer te hebben en omdat we zin hebben in zuurkool,boerenkool en hema worst en de JA is voor ons het belangrijkste .oke,, ik mis m,n kids. en vooral de kleinkids

maar ben ik ook oma voor,, hahaha

Maar ook wel een beetje Nee.

NEE omdat we sinds we weg zijn een nieuwe regering hebben met aan het hoofd Markje een huichelaar eerste klas die eralleen maar is voor rechtse vingers met als Co |Opperhoofd Maxime een aarts leugenaar die vergeten is wat de C.in zijn partij betekend.

Maar het allerergst vinden wij dat Enge clubje die gedoogd ;met de grote Blonde leider omringd door criminelen(lezen we ) en helaas ook veel meelopers die net zo hard meeroepen wat de leider zegt..

ja die blonde doet me ergens aan denken,,(zegt ien) iemand uit de vorige eeuw,jaren 40

Maar ja de keus is niet moeilijk :JA overheerst

Dus tot maandag

Jelle en Iris

We hebben genoten van jullie reis en de foto's. We hopen jullie gauw weer te spreken. Reis veilig naar Nederland. Tot ziens.

Donderdag 06:30 lokale tijd.

greetje

Ik heb altijd met veel plezier jullie verhalen gelezen en de mooie foto,s bekeken.
nog een fijne reis ,en goede thuis komst,
groetjes.

rika

kan me dat ja en nee helemaal voorstellen. maak je om die blonde kerel maar geen zorgen die is al druk bezig zijn eigen partij om zeep te brengen die zit er echt niet lang. triest is wel dat zoveel mensen zich de ogen dicht hebben laten smeren. maar goed ik wil jullie een hele goede reis wensen en kan me voorstellen dat het toch ook weer heel fijn is om thuis te zijn. geniet nog een beetje en "tot ziens"in nederland. dikke knuffel

Michaël

Wat is dat snel gegaan! Jullie hebben wel prachtige foto's kunnen maken. Ik wens jullie een goede reis (van de lente naar de herfst...brrr). Liefs en tot ziens.

simone

dus...nog even dan in aussie zijn en dan hup naar het vliegveld. wat je zei over de politiek hier, het valt nog wel mee hoor. het wordt wel opgeblazen allemaal in de kranten.kom maar lekker naar ons koude kikkerlandje toe daar is het ook wel fijn. succes met opruimen en een goede terug reis voor jullie. gr simone

Theo en Dini

Een goede vlucht terug we zien jullie wel weer in het dorp
groetjes en tot ziens

Thea Merkus

Het einde is in zicht, geniet nog maar even van de warmte en de mooie omgeving, ik heb genoten van jullie reisverslagen. Eern hele fijne reis terug en ik zie jullie wel weer in Nederland. Groetjes, liefs Thea

johan m , Groningen

Ja ik lees het gaat snel van de lente naar de herfst, hoe kom je erzo snel op. In ieder geval wees je camper dankbaar , ik heb niet van pechgevallen gehoort(gelezen) Je zoon edward wanneer gaat hij terug? Goede reis.

Tjibbe

Wij hebben genoten van jullie verhalen en vooral de mooie foto's, niet alleen van gebouwen of personen, maar ook de vele natuuropnamen.
Ik wens jullie namens Anke en mij een behouden thuiskomst in ons koude kikkerlandje, dat wordt even weer wennen!

Lenie

Bedankt voor al jullie mooie verhalen en foto,s, ik heb ervan genoten, ik was af en toe een vlinder die even over vloog.
Ik wens jullie een heel goede terugreis en een welkom thuis.

Groetjes en liefs lenie

Marco

wel spannend een zo reis....mooie fotos en mooie verhalen.
welkom terug in Nederland
Groetjes Marco & Gea

Tonia

Ontzettend genoten van jullie verhalen.
geniet nog even van de laatste daagjes. En an me ook heel goed indenken dat jullie ook wel graag weer naar de kleinkinderen verlangen en alle andere familie. Straks lekker sinterklaas vieren samen.
een hele goede vlucht.
Dankjewel voor jullie mooie verhalen. groetjes Tonia.

Pittie

Goeie reis terug Rob en Ien !

Ik vlieg a.s. zaterdag terug van een heerlijke vakantie in Sousse.

Pittie

marianne

Hallo lieve mensen,
Ik heb genoten van jullie reisverslag en fantastische foto's. Maar ja, aan alles komt een einde.
Ik wens jullie een hele goede terugreis.

Groetjes Marianne en natuurlijk ook van Gerrit

Joanna

Nou ik denk dat jullie nu al een tijdje vliegen richting het kouwe Nederlandje ... en ik wil jullie zeggen dat ik enorm heb genoten van alle prachtige reisverslagen tijdens het verblijf in Australie !!
Goeie vlucht, en tot morgen als jullie weer thuus zijn ;-)

Groetjes, Joanna

joke en jelis

Hallo Rob en Ien,

Wat geweldig en herkenbaar jullie reisverhalen, wij zijn al 1week terug en hebben alweer heimwee.
Geniet maar goed na met al die prachtige herinneringen,foto"s en films.

Groet Joke en jelis