Dampier-Kalbarri
Onderweg vanaf dampier na kalbarri is het landschap al vanaf Port Hedland al vele honderden kilometers vinden wij echt saai te noemen met weinig begroeing en dit zal tot ca 100 km voor carnarvon zo blijven.
Omdat het stuk naar carnavon toch nog ruim 550 km is en we geen zin hebben om naar Exmouth te gaan blijven we nachts op het roadhouse in Mililya staan waar we uiteindelijk met 3 campers en 1 Fietser overnachten om de volgende dag verder te gaan na Carnarvon .
Carnavon is een leuk modern klein stadje met vliegveld ,we gaan daar dus lekker bij de Woolworths boodschappen halen ,wasje doen en naar het strand en ook de auto wordt nog ff nagekeken op de remmen en het luchtfilter .
Carnarvon is echt een gebied waar veel plantages zijn van bananen ,tomaten en groente en het schijnt in de australische winter 70 % van Wa van deze producten te voorzien en derhalve zie je dus overal fruit en groente te koop tegen echt voordelige prijzen en echt de tomaten en bananen smaken heerlijk.
Ook krijgen we hier na 8 weken weer eens eens wat regenbuitjes en we besluiten ook al vanwege de auto dat we hier ff een dagje of 5 blijven ook al omdat we ff een time out wilden.
Vanuit hier zijn we dus ook een dag naar de Blowholes en Quobba baai gereden ( 75 km noordelijker) via en door Lake Macleod wat een zoutmeer is en dit was echt de moeite waard .de blowholes zijn rotsen en grotten waar een gat in zit waar met grote kracht en lawaai het water tot wel 20m hoog doorheen spuit en 1 km verder ligt een vrijwel stille baai.waar je kunt zwemmen ,maar dit maar niet gedaan omdat een vrouwtje naast ons zei 'zie je die haaien in de verte ' en ja hoor verrekijker erbij en vinnen boven water niet echt groot ,maar toch.
Op de camping was het ook lachen daar kwamen namelijk elke avond zo een kleine 200 papagaaien (Gallahs) overnachten in 3 bomen waarvan er een 20m van ons stond net boven een camperplek en als er een nieuwe kwam was het rond 4 uur als er 3 stuks aankwamen nog leuk ,maar als rond half 6 de rest van de familie aan kwam vliegen (ca 60 stuks) gingen ze klappen en met blokken hout slaan om ze weg te jagen en dat lukte voor 3 min en dan zat het zooitje erweer zo erg dat een man en vrouw het boeltje kwaad oppakte en helemaal weggingen van de camping.
19 augustus zijn we daar weer weggegaan en hebben onderweg op een roadhouse gestaan genaamd Overlander en ook daar stonden we tot 5 uur met 3 campers totdat er in ene 3 politie agenten een stuk of 15 cabins die naast en achter ons controleerden en binnen een half uur liepen er zeker 20 man van de politierond en achter onze camper en die bleven daar dus slapen en stonden er voor en naast onze camper dus 6 politie wagens(wel veilig hoor) hier waren ook 2 wagens bij van de Highway patrol .( het bleek een soort verkeersbrigade te zijn die dagen en honderden kilometers van huis controleren.).
De volgende dag werden we dus na een kleine 80 km steeds groetend tegemoet en voorbij gereden door een wagen van hun en vlak voor we de snelweg verlietenwerden wevanwegen een snelheids controle gewaarschuwd (en we reden echt niet te hard) leuke gasten dus.
Al geruime tijd zien we verschillende kleuren wilde bloemen langs de weg en het worden er steeds meer zowel bloemen als stuiken die in allerlei kleuren in bloei staan ,zeker voor en in het Kalbarri Park werkelijk heel mooi om te zien en we krijgen de komende tijd nog veel meer van dit soort wild flowers.
We staan nu in het stadje Kalbarri met een werkelijk schitterrend uitzicht op de Indian Ocean en de rivier ,het strand is ca 50 meter lopen dus we blijven hier in deze omgeving wel ff
tot horens rob en ien
Ieuww haaien blijf dan maar mooi uit het water hoor...maar ben benieuwd naar de foto s
Groetjes van ons allemaal en een dikke kus van Marit en MIke
Het was weer een leuk en interessant verhaal, blijf ze me maar sturen dan ga ik gelijk even kijken, groetjes.
mooi en leuk om te lezen. wat jullie allemaal zien en mee maken fantastisch. ik hoop dat jullie het nog steeds naar jullie zin hebben maar zo te lezen zit dat wel snor. haaien je moet er toch niet aan denken was er ook niet ingegaan. een goede reis verder en geniet ervan en houdt ons op de hoogte, dikke knuffel
ik heb weer genoten van jullie verhaal
En wat jullie allemaal meemaken.
wat een belevenis,
liefs greetje
Lekker genieten samen en wij genieten mee van jullie verhalen.
Goede reis!
Dikke knuffel van Marijke en Jan
Het is zo leuk om jullie verhalen te lezen en ook om de foto's te bekijken. Voor ons nog 15 dagen en dan gaan we ook down under. Goede reis verder en veel plezier.
Groetjes Thea
ff een berichtje van je moedertje.
We zitten aan de koffie bij 27 graden in de zon.
Net jullie verslag gelezen. Leuke ervaringen hoor.
Gerust in zee gaan hoor, oud vlees lusten ze niet, ha ha grapje.
Hier is alles goed, genieten jullie maar verder.
Wij lezen de verslagen met plezier.
Groetjes je moeder Anneke.
Dan woont je moeder wel aardig warmer, want hier is het niet warmer dan zo'n 21C
Hallo luitjes volgens mij vermaken jullie je daar prima tis hier net herfst veel plezier groetjes bram sonja en andrea
Heee luitjes wat weer een mooi verhaal wij hebben weer genoten,zijn zelf een lang weekend naar duitsland geweest daar was een havenfeest erg leuk.
ge niet er nog maar van
gr van ons
Een heel mooi initiatief na 40 jaar trouwe dienst. Leuk dat je moeder op deze manier getuige kan zijn van jullie avontuur.
Misschien moeten we een keer afspreken als jullie weer terug zijn.....
Veel genot en gezond weer terug!
Sil
Wat heerlijk weer om jullie verhalen en prachtige foto,s te lezen en te zien.
Jullie genieten daar heel erg,en wij hiervan de verhalen en mooie foto,s.
Groetjes en veel plezier daar.
Lenie
wat eer een leuk verhaal. Wel fijn dat jullie steeds met meerdere campers staan als jullie ergens overnachten. Want alleen zou ik toch wel eng vinden. En het verhaal van de papagaaien erg leuk.
Ik hoop dat jullie nu beter weer hebben hier al 2 nachten en 2 dagen regen.
Wij zijn ook nog op de camping dus niet veel aan zo.
Fijne reis verdre. En af en toe even een paar dagen relaxen is ook fijn.
heb je denk ik ook af en toe wel even nodig.
Groetjes Tonia.
Heb alles nog eens rustig over gelezen,
en foto's gekeken, die ook heel mooi zijn
jullie hebben het wel naar jullie zin zo te lezen,nog heel veel plezier,en nog een fijne reis verder,
groetjes geertje