Perth
zijn we weer uit aussie
Nadat we Jurien Bay hebben verlaten zijn we wederom een eindje het binnenland in gegaan via mooie en secudaire wegen via allerlei kleine gemeenten die vaak zo rond de 500 a 1000 inwoners tellen maar wel zo een beetje half drenthe zijn of groter .
Het hoofddoel van deze dag was New Norcia een gehucht dat in 1847 door Spaanse Monniken is gesticht en daarvan zie je nog steeds de resultaten zoals kerk en kloosters die gewoon nog bewoond worden door kloosterlingen
Erg apart om te zien zeker wat betreft de gebouwen met oa een een klooster voor moeilijke jonge en ongehuwde vrouwen met of zonder kind (ja dat was toen ook al).
Vanuit hier hebben we een camping gezocht en kwamen uiteindelijk terrecht bij een roadhouse in het plaatsje GinGINvoor een roadhouse een erg nette en mooie campingwaar we het genoegen hadden dat s,avonds onze buurman naar wat biertjes de gitaar pakte en met een soort verhaal over een reizger in de outback begon en naar enige tijd allerlei liedjes begon te spelen en zingen en het gezelschap bij hem mee begon te zingen ''erg leuk om te horen allemaal''.
De volgende dag zijn we de laatste 110 km richting Perth gereden uiteraard weer via een mooie secundaire route en kwamen we naar een tijdje in een voorstad van Perth genaamd Joondalup terrecht en ja hoor wat zagen we een Mac Donald ,dus accuut stoppen en cappucinno en BigMac bestellen .
We hebben er een gewoonte van gemaakt om bij iedere Mac die we zien te stoppen en dat te doen ,maar wees gerust vet worden we niet want we hebben er nu 9 gehad en dat op 11 000 km .
We zijn uiteindelijk in een andere deelgemeente van perth genaamd Mandeley op een camping gaan staan en om deze tijd van het jaar is hier meestal plaats genoeg ,maar we stonden daar oke met alle voorzieningen naast de deur .
Omdat ien de laatste tijd steeds slechter begon te zien hebben we bij een medisch centrum wat naast de camping lag een afspraak gemaakt en konden we de volgende dag al komen en de beste dokter had naar wat onderzoekjes al in de gaten wat er was en belde het Lions Eye Institut waar we bij uitzondering de volgende dag al heen konden .
We hadden een consult naar wat googelen bleek bij de Wereld beroemde proffessor Ian Constable en die had naar wat onderzoeken door hem al door wat er was namelijk een gevorderd geval van staar aan beide ogen en zei een operartie is noodzakelijk ,nou hedden we het daar kunnen laten doen maar dan heb je toch je verzekering en de wachttijd en herstel periode dus we hebben een brief meegekregen om het in nederland te kunnen doen en ja hij kende nijmegen met de radboud wel .
Wel hebben we onze eigen huisarts chantal gemaild en deze gaf ook aan gewoon wachten tot je terug bent ''lastig maar niet bedreigend''.
Dus zijn we ook al omdat het af en toe wat minder weer was diversen malen wezen shoppen en hebben het nodige aan kleren gekocht en echt zeker tot de helft goedkoper al in nederland en nniet alleen kleren ook tuinmeubelen enz (hoezo worden we niet alleen door de regering maar ook door de winkels getild).
Perth is een erg mooie en ruime stad met een zeer relaxte en vriendelijke bevolking en ook heel anders als de rest van australia (die zijn ook wel vriendelijk)maar hier is het toch anders ,voor ons zou deze omgeving om te wonen zeker de voorkeur hebben .
Het valt me toch op dat zeker de vrouwen hier me wel zien zitten want als ik wat ga halen zoals koffie hoor ik steevast Thanks Love ,here Dear,oke love en Bye dear, dus wel oke .
(IEN) wat een eigendunk hebben die mannen toch,, was bij de kapper ook al zo,
Perth is trouwens een gemakkelijke stad om te rijden van noord naar zuid lopen een vijftal wegen en de rest horizontaal dus erg makkelijk zeker ook als je Tom Tom bij je hebt ,en anders neem je de bus ,trein of ferrie voor een vast bedrag van iets meer als 6 euro en je hebt de hele dag om te reizen
ff ien hier,, rob rijdt hier door perth of hij nooit anders doet, leuk is dat
De stad zelf is ruim 70 km lang en we zitten nu in Rockingham een kleine 50 km van het centrum waar we morgen met de bus en trein heen gaan die voor de camping stopt .
We blijven hier tot 9 september en heben het geluk dat we werkelijk op de mooistecamping staan die we hier in australia hebben gehad namelijk een Famely park camping Rockingham Holiday Village en gaan dan door richting Busselton waar we hopen Walvissen te zien.deze camping is zo leuk, de vogels pikken je eten van de tafel af, en de pappagaaien lopen gewoon tussen de caravans door.
een lust om te zien, zelfs ien is niet echt bang meer,
Nog ff dit: Ik ben op aandringen van onze kleindochter Marit eindelijk in Perth naar de kapper geweest ,ze zei steeds opa je ziet er niet uit,,en we hebben samen besloten onze reis met een week of 5 in te korten ,iets wat we de komende maand gaan regelen wat vluchten enz.
Voor nu de groetjes van rob en ien
Nou Ien een staar operatie is niks hoor, ik heb het ook gehad, dat is al weer 2 jaar geleden. Ik zou het ook maar in Nederland laten doen.Jullie vermaken jullie best wel. Volgende maand komt Edward al.Proberen jullie nu om in december weer thuis te zijn. Nog maar veel plezier, leuk om steeds wat van jullie reizen te horen, groetjes. Thea
vergeten jullie Fremantle niet?
nee hoor jaap ,daar gaan we ook heen ,volgens zoon van ien erg lekkere vis daar
rob
geen wonder dat je nix zag
knufffff
Wat lees ik nou voor berichten ,buuf,
Balen van jouw ogen,ga je daarom eerder terug??
Hier zijn we ons goed aan het vermaken,eindelijk weer wat beter weer,kids weer naar school en erg aan het genieten van de poesjes,super gezellig,en gaat ook erg goed met de kids.. Robin loopt vaak met 1 onder zijn arm.
Veel plezier nog..
Net voor de laatste keer thuis nog jullie verhaal gelezen. Wat vervelend dat je nu staar hebt op je ogen Ien. We vertrekken over 7 uur van Schiphol richting Australië. We hopen nog vele leuke verhalen van jullie te lezen als we er zelf ook zijn. Tot schrijfs!!
Groetjes Henk en Thea
Echt een prachtig verhaal weer.
Wij staan al jaren op de zelfde camping. maar jullie zien nu zoveel campings.
En weten straks ook hele grote verschillen.
Fijn dat jullie nu op een fijne camping staan.
Dus Rob naar de kapper geweest. Is die daar ook eeb stuk goedkoper dan bij ons.
Nog een hele fijne voortzettiong van jullie reis. En ien ik hoop dat je ondanks alles toch nog lekker kunt genieten van jullie laatste maandjes. groetjes tonia.
Mooi verhaal. Toen ik vanochtend met Rob MSN-de wist ik het nog niet van Ien d'r ogen. Lekker in Nijmegen laten doen. Die jongens weten er alles van. Rijd voorzichtig we blijven jullie volgen.
Liefs, Jelle en Iris
Ik geniet iedere keer weer van jullie verhalen, dat wilde ik even zeggen. Sterkte met de ogen, Ien! Jammer dat jullie nu eerder terug moeten komen of is dat niet vanwege de staar?
Wat weer een mooi verhaal,leuk dat de pappagaaien zo bij je langs lopen.
Ik heb zelf ook beginde staar hoef daar nog niet aan geholpen worden,klaas is al wel geopereerd.
nu nog lekker genieten.liefs greetje.
Hoi luitjes
komen net van een weekje callantsoog en bij thuis komst natuurlijk direct weer jullie verhaal gelezen.
weer erg mooi we genieten mee.
vervelend Ien dat je nu net met je ogen zit,maar hoop dat je Rob en je zoon straks boven op de brug ziet en anders met een verrekijker.en kop er veur Ien.
gr Snja
Hoi Robe en Ien,
Ik hoorde het al van Angelique over de problemen met je ogen. Ik hoop dat er toch nog wel van kan genieten. Ik heb net het hele verhaal weer gelezen. Nou jullie maken wel een hele leuke reis. Geniet er van, en sterkte met je ogen
groetjes Gerrit en Marianne
Weer geweldig om jullie reisverhaal te lezen,blijf genieten,ondanks de gezichtsbeperking. dat is gelukkig maar tijdelijk. Wij landen op15 sept in Perth,wat wel erg vervelend is dat Jeel vorige week tijdens het tennissen zijn banden van zijn bovenbeen opgerekt heeft,ja en dan een reis van 15000 km voor de boeg. Nou tot volgend reisverhaal
Groet Joke en Jelis ui Weurt
Jammer he vijf weken eerder terug, maar ja zo te zien genieten jullie volop. xx