Kalgoorlie-nullabor
Nadat we uit brookton zijn weg gereden zijn we met behulp van Tom_Tom over allerlei wegen gevoerd richting Merredin en dan kom je weer door een heuvelachtig landschap met af en toe een verrassing zoals een Pink meer door een weg gescheiden met aan de andere kant een felblauw meer e.e.a.zal wel met de bodem te maken hebben .
ook zie allerlei dieren de weg over kruipen en dan is het even remmen want anders is het gebeurd met zo een dier.
Merredin is het graan centrum van de streek en dat zie je aan de graansilo,s en de velen bedrijven die Giga machines verkopen en repareren ,verder is er een oorlogs en uiteraard een trein museum.
Hier dus maar een nacht gestaan en de volgende dag richting Boulder-kalgoorlie gereden en hier kwamen we een van de velen grote transporten tegen en voor deze moesten we dus echt aan de kant ,iets wat een tiental papagaaien bij de roadtrain die voor ons reed dus niet deden en dus einde verhaal??
De hele omgeving in dit gebied heeft velen tientallen mijnen en dus ook de nodige roadtrains die er rondrijden met als belangrijkste de mijnen in en rond Boulder _kalgoorlie,we hebben dus in Boulder een camping gezocht en daar 2 dagen geboekt om zowel de de twee steden(die aan elkaat zitten en tegenwoordig een stad zijn )te bezoeken en de KGGM mine oftewel De Super PIT genaamd ..
Dus aangezien onze camping aan de hoofdstraat van Boulder stond zijn we eerst hier het centrum ingegaan waar toevallig een soort jaarmarkt was en hier zie je de oude gebouwen en hotels uit de Goldrusch tijd einde jaren 1800 en daar is veel van bewaard echt mooi om te zien en Kagoorlie heeft dit ook ,maar er stonden verdacht veel gebouwen in de steigers of waren afgesloten en navraag leerde dat hier 20 april 2010de zwaarste aardbeving in 50 jaar had plaatsgevonden met als eppisch centrum 10 km onder Kalgoorlie,maar de naschokken waren weg dus geen zorgen .
Hierna zijn we naar de Super Pit gereden waar voor plubliek een Look out is met een goed overzicht van de deze gigantische open mijn die bijna 4 km lang is met een breedte van bijna 1400 meter en ca 400 meter diep waar men met giga dumpers en kranen 24 uur per dag puin uit haalt en waar ieder jaar 820.000 onces goud mee gewonnen wordt ,erg indrukwekkend om te zien met zoveel lawaai van de dumpers die met ca 1 a 2 km per uur kilometers omhoog rijden (zelfs nachts hoor je dit op een grote afstand ).
Hierna nog ff door Kalgoorlie gereden en wat fotos gemaakt van ondermeer een Bar_hotel waar je bedient wordt door een skimpy ,of te wel een mooie dame die spaarzaam gekleed je biertje brengt en het van de fooien zo heet krijgt dat je wel eens wat uit doet.
De volgende dag zijn we dus verder geaan richting Eyer Hwy (die door de Nullabor voert wat eigenlijk betekent ''vlakte zonder bomen'' en zijn we in Norseman gestopt voor een bakkie en hebben de nacht gestaan in Balladonia een roadhouse .
Meteen na Balladonia begint het langste stuk rechte weg van 146.6 km wat australia kent en dit is wat landschap heel afwisselend ,maar ook hier komt een eind aan en precies aan dit rechte stuk krijg je een andere tijd 45 min meer de central coast tijd die ergens weer ophoudt (waar geen idee) en dan overgaat naar weer 45 meer zodoende is het hier nu alweer 7.30 uur verschil met nederland.
Onderweg ga je de Madura pas af en zit je ruim honderd km in een laag gebied met weinig bomen en ga je bij Eucla ff klein stukje omhoog en daar hebben we dus op een mooie camping gestaan boven op de berg met een fantastisch uitzicht op zee en heel gek de goedkoopste camping die we gehad hadden met werkelijk een heel goed toilet blok met een munt automaat om te dochen van 1 dollar voor 4 minuten vanwegen het tekort aan water .
De volgende dag doorgereden naar Ceduna door het Nullabor park en inderdaad nagenoeg geen bomen alleen een soort bloemkoolachtige struiken en zijwegen geweldige naar kliffen .
In ceduna aan een baai gestaan en de volgende dag via de Flinders hwy naar Streaky bay en daar staan we nu 4 dagen wederom aan zee ,met als specialiteit oesters die ze hier vangen en niet te vergeten de heerlijke vissoorten zoals Snapper .
Morgen gaan we richting Port Agusta ,hoe we rijden weten we nog niet want de omgeving Eyer Peninsula is een mooie omgeving die bij veel toeristen en ook australische mensen niet zo bekend is en dit is zeker zonde .
We zien jullie wel weer gr rob en ien
Weer veel gelzen, het is toch mooi om zo wat van Australie te weten te komen, het is allemaal even leuk om te horen. het is zo een fantastische reis wat jullie daar maken. Geniet er nog maar lekker van en laat het ons maar weer weten, groetjes, liefs Thea
echt weer een heel mooi verhaal. Erg leuk om te lezen. Ik wist ook wenig van Australie af en leuk om zo wat meer te weten te komen.
Veel succes en plezier op jullie verdere reis. Groetjes Tonia.
het blijft leuk om jullie zo te volgen en je ook een beetje in australie te voelen. geniet er nog lekker van. lieve groetjes, rika
Hi Folks, wat geweldig wat jullie allemaal beleven. Ik word er bijna jaloers van en ik weet zeker, velen met mij. Geniet ervan met volle teugen!! Groetjes uit het natte kikkerlandje
Wat een mooi verhaal weer van jullie ;-) heb met plezier gelezen ! Lijkt me prachtig om die gebouwen uit de Goldrusch tijd met eigen ogen te zien !
Bedankt voor de update en groetjes vanuut een érg nat Fryslán
Hallo Rob en Ien,
We hebben jullie verhaal met belangstelling gelezen en maken hieruit op dat jullie ook genieten van al het moois in Australie. We blijven jullie volgen.
Wij gaan morgen naar Cairns, dus de outback achter ons gelaten. Groetjes Henk en Thea
zo'n skimpy dat moeten ze hier in Nederland ook invoeren!!! hahahaha