robeniendownunder.reismee.nl

tweede week 4juli-11 juli

Zo eindelijk tijd en de gelegenheid om eens bij te kletsen,want we hadden gisteren geen power en geen internet en we staan nu 3 Dagen in Ti Tree wat een roadhouse is in aborginal land.

De camping is lekker rustig en je kunt er eten en drinken krijgen ,maar peperduur net zoals de benzine,de laagtse prijs was tot nu toe 1,23 dollar en hier kost ie 1 dollar 80(net zo duur als in nederland).

Maar zoals vermeld hebben sinds 1 week internet via een usb stick ,dit na een gesprek met een lieve dame van Telstra die zeer geduldig onze gegevens noteerde en zei dear Robert ik ga zorgen dat het werkt.

We zijn dus na Port Augusta richting Alice Springs gereden (totaal met wat afslagen kleien 1500 km) waar we de eertste stop hadden in Roxby Downs.

Roxby Downs is een stadje van ca 4000 inwoners met winklecentrum en alle voorzieningen speciaal een jaar of 25 geleden gebouwd voor de mijnarbeiders in het 10 km verder gelegen Olympic Dam,hier wordt oa uranium,goud ,koper en silver gewonnen.

Vlakbij op ca 30 km ligt een opaalstadje genaamd Andamooka ,nou dit is een grote chaoos als je het ziet ,maar wel zoals het is en niet zoals Coober Pedy commercieel.,maar daar later meer over .

Na twee dagen in roxby downs te zijn geweest,zijn we verder geaan richting Coober Pedy met een stop in Marla (roadhouse),deze roadhouses onderweg zijn niks meer als een benzinestationmet wat eten en onder voorwaarden drank en een veld met plaats voor campers en tenten met vaak smerige toiletten en doches ,maar je kunt je wat opfrissen.

Na een lange rit van ruim 450 km zijn we aangekomen in Coober Pedy,waar we gelukkig nog net op een Big 4 camping omdat we een kleine camper hadden terrecht konden,de meeste hier rijden soms wel joekels van campers tot 12 meter lang met alles erop en eraan..

Coober Pedy is ook een opaal stad waar je over tientallen km langs de Stuart Highway bulten ziet van opgegraven steen en in het stadje zelf veel opaal winkels bovengronds en ook ondergronds,veel mensen leven hier hier vanwegen de hoge temperaturen ondergronds enje hebt er zelfs een ondergrondse kerk en hotel,hoewel erg toeristisch dus volgens mij ook wel zo gemaakt voor de toeristen,maar goed de tweede supermarkt sinds Port Augusta.

Na Coober Pedy zijn we met een tussenstop in Ereldunda (weer roadhouse)naar Alice Springs gegaan,de Olgas en Ayers rock overslaand want hier waren we al eens .

Helaas was er net dit weekend in Alice de Camels race en dus geen plek te krijgen,dus hebben na de boodschappen besloten om door de West Macdonalds Ranges naar Clen Helen te gaan waar volgens de folder een geweldig Resort zou zijn ,nou vergeet het maar een grote bende met geweldig 4 doches en toiletten voor beide sexen.

De weg erheen was echt heel mooi een soort Zevenheuvelenweg van 100km met onderweg drie keer een Floodway(ondergelopen stuk weg met water),maar toen we gisteren wakker werden dreigde veel meer regen en hebben gauw de camper ingepakt en zijn we terug gereden naar Alice .

De grootste Floodway was al ruim 60 meter met 30 cm water en met regen konden we met onze camper wel eens vast komen te zitten.,dus terug naar Alice en omdat daar geen plek was zijn verder naar het noorden gerden en staan we nu 3 dagen op een rustige camping bij roadhouse TI Tree.

Hier maar ook in port Augusta en Alice is het alcohol probleem van de Aborgiginals erg goed zichtbaar,ze zitten al om half elf in de morgen buiten het roadhouse op een veld te wachten totdat de bar opengaat waarze dan van 1 uur smiddags tot half 4 in een afgeschermde tuin mogen drinken en daarna vrolijk 60 km terug rijden naar een andere bar die andere tijden .hanteerd.(in bovengenoemde steden is alcohol in het centrum strikt verboden.

Een tweede australisch probleem is hier ook al 'DE VLIEGEN'die letterlijk een voorkeur voor je oren en je neus hebben,maar daar zullen we nog wel meer last van krijgen.

Zo nu sluit ik ff af en gaan we hopen op een goed resultaat van HOLLAND(al best knap hoor als ze tweede zouden worden.

Oh ja dinsdag rijden we ff terug naar Alice om daar een dag of twee te blijven

Alie

vanuit het warme TT city groetjes van mij zat je toch ff aan nijmegen te denken rob we zijn er die week ook niet we gaan heerlijk een week op vakantie knuffff

simone

hey rob en ien, geweldig om jullie verhalen te lezen! maar begrijp ik het goed dat jullie heel veel km afleggen? jeetje zeg, maar onderweg zul je wel veel tegen komen he aan natuur en dorpen. ik probeer het me voor te stellen maar eigenlijk zal het wel heel anders zijn. je schreef dat de benzine duur was maar is het leven daar ook zo duur? ik bedoel de boodschappen enzo? of kun je daar ook een hapje eten onderweg tegen redelijke prijzen? daar ben ik wel benieuwd naar. nou ja hier is het erg warm weer in nederland en het is eigenlijk te warm, maar ja geen geklaag we hebben nu echt zomer! vanavond speelt oranje tegen spanje en daar kijkt geloof ik heel nederland naar uit....je hoort en ziet niks anders meer op de tv en radio dan het elftal wat moet gaan scoren.....gisteravond was in hengelo een avond tropical night en daar zijn we heen geweest, nou met recht tropical night want het waren tropische temperaturen met later in de nacht flink onweer en wat regen.de grond hier is kurkdroog en kan wel wat regen gebruiken.je schreef dat je slaapzakken hebt gekocht maar is het nu nog steeds zo koud bij jullie? ik heb gisteren de vakantie voor ons geboekt via internet, wij gaan weer naar dezelfde camping toe als andere jaren, de wilsummerberge in duitsland. is een mooie camping net over de grens in duitsland met een natuurbad voor te zwemmen. we gaan 2 weken dus dat ziet er goed uit voor ons. thomas heeft vrijdag zijn rapport gekregen en hij is over naar de vierde klas. ik ben er blij van dat hij over is zijn rapport was niet denderend maar allemaal zesjes en ach dat is uiteindelijk toch voldoende he? hij heeft wel dit jaar zijn lasiploma gehaald en dat is ook goed, dan heeft hij dat teminste al op zak. nou mensen ik ga stoppen met mailen, het wordt hier echt te warm achter de computer, ik wens jullie hele fijne dagen toe en vooral genieten he? liefs van simone xxxxx

Annie

Ik weet nu wel wat ik moet zeggen, nu ik dat oranje shirtje zie. We worden kampioen. Kun je het wel zien?

Je mag iets langer blijven want ik had €20,00 in de staatsloterij.

We zitten in de warmte aan de borrel.

Groetjes uit Wijchen.

Lenie.

Hallo Rob en Ien.

Wat fijn om jullie heerlijke verhalen te lezen, zo reizen we een klein beetje mee met jullie.
Ik dacht nu net even, hoe gaat het met Ien der knieen,hopelijk erg goed.
Ik ga dit jaar ook voor een tweede nieuwe knie, dus wachten af.
Ik ga jullie foto,s ook nu even bekijken.
Het ga jullie goed en vooral veel zien en genieten hoor.

Groetjes van Lenie

Louise

Heel leuk verhaal Ien dank je wel.
Ik heb een etherische olie die "Tea Tree" heet en dat is geperst uit de bladen van de Tea Tree bomen die in Australië groeien. Het is een "stink" olie maar perfect om muggen, vliegen en andere insecten te weren (weet niet of de vliegen in Australië er immuun voor zijn) maar ik ben er (bijna) zeker van dat je die olie wel ergens kan kopen. De olie kan je puur op je huid doen (een van de weinige oliën waar dat van mag) maar mocht je een prik/steek krijgen dan kan dat puur er op.
Over de vliegen...Een vriend van ons woont in Australië en die heeft een T-shirt gekocht met de tekst; “I love Australia. Ten billion flies can’t be wrong!”. Hij heeft ook zo’n hoed met aan de rand oude kurken, hij zwaait met zijn hoofd de vliegen weg…. Alhoewel de vliegen komen gewoon terug.
Groetjes, Louise

johan m, Groningen.

Hallo, r en i wij in groningen hadden gister ook veel floodwayen namelijk een enorme onweersbui trok over de stad stoppen vlogen bij bosjes uit de meterkast veel straten meeuwerderweg winschoterkade blank, wat beleeft een mens soms wat, leuke voortzetting.

Marit en Evert

Hallio!

Wat een leuke verhalen en mooie foto s. Ik leer ook nog eens iets van jullie. We gaan jullie avonturen de komende weken volgen.
Veel plezier nog daar.