25 juli en tweede poging om wat te schrijven
hoi allemaal.
De eertse keer afgelopen vrijdag is het mislukt omdat a men data balance op was en gisteren hadden we totaal geen ontvangst.
Agelopen woensdag richting Darwin gereden en onderweg zie je het landschap veranderen ,veel palmen en grote yuga,s langs de weg ,maar ook het aantal dode dieren dieren neemt toe ,veel kleine wallibies ,maar ook koeien en een enkel paard.(vandaar ook veel auto,s met een bullbar voorop.
Trouwens de auto,s en ook die grote roadtrains blijven geduldig achter je zitten (al is het 20 min.)maar halen pas in als het echt kan en daar kunnen wij in Holland nog wat van leren.
Op weg naar Darwin hebben we de afslag naar Pine Creek genomen en echt verrassend wat je dan ziet een mooi park met windmolen en lelies in een vijver met grote zwarte kakatoo,s bovenin een boom en een oude bakkerij uit 1908 echt leuk om te zien en uiteraard zoals bijna elk dorp een trein museum
We zitten op een mooie camping net (20 km) onder de stad DARWIN en hebben hier complete badkamers om te douchen enz ter beschikking,de camping heefteindelijk geen pauwen maar iibissen ronlopen en nachts en vogels die de hele nacht als een soort politie sirene te keer gaat..
Donderdag hebben we lekker lopen chillen en zijn savonds met een bus naar de Mindell markt geweest ,150 stands met veel eten van thais tot halal voedsel leuk maar na 2 uur heb je het wel gezien.
Vrijdag na de Fogg dam geweest en scht schitterend met honderden vogels maar ook verboden om over de dam te lopen omdat er crocs zitten,dus maar lekker met de auto erover.
Daarna naar Palmerston gereden een voorstad van Darwin (kleiner als Wijchen ) maar een geweldig overdekt winkelcentrum en dus weer wat ingeslagen voor de komende dagen .,en je kunt met je kassa bon bovendien korting krijgen (4 cent) als je tankt daar in de buurt.
in de omgeving van Darwin kun je rustig rum een week blijven zoveel is er te zien en te doen ,maar we hebben er al eens een week rondgebracht ,dus nu wat minder.
Vrienden soms gaat een verhaal in gedeeltes om dat er iets tussen komt ,maar ik vervolg zo snel mogelijk dan.
Na Darwin zijn we naar Hayes Creek gereden een roadhouse met een best mooie camping vlak bij een rivertje ,maarwe zijn er maar 1 nacht gebleven de camping had namelijk 3 nadelen.
Wegwerkzaamheden op 50 meter afstand en die gasten gaan ongeacht zaterdag of zondag gewoon door(omdat ze meestal honderden km van huis zijn),dus de nodige herrie.
Met het eten kwamen er zo beetje een 200 vliegen mee eten en s,avonds kwamen er ook nog een tientallen padden (TOAD CANES)langs huppelen.
De toad cane is vorige eeuw ingevoerd om insecten te bestijden ,maar is nu zelf een grote plaag geworden ,het beestje kan namelijk zeer goed fokken en is giftig en dus zijn velen inheemse dieren eraan gestorvenen wordt nu volop bestreden.
Raar om te zien is dus wel ,maar ook wel logisch dat kids op de camping die dingen met een plastic zak om de arm die beesten vangen in een zal kieperen en hup de Kliko in.(in nederland stond de mileu beweging op zn poten)
We gaan dinsdag 27 juli op pad richting Broome (iets van 1600 km)en jullie horen weer
Oh Ja we zitten nu weer in Katherine
groetjes rob en ien
Hi Folks, mooie tochten maken jullie. Geniet ervan!!
Hier is het weer tot normale temperaturen gedaald. Vandaag was het erg lekker, 23 graden en wat bewolking.
Voor de rest hier niet veel nieuws.
Lieve Mensen,
We lezen graag jullie verslag, wat leuk allemaal.
Heerlijk genieten samen en prachtige tochten maken, wat een zegen dat jullie dit allemaal kunnen doen.
Veel liefs van Marijke en Jan.
Hoi Ien en Rob.
Het is net of ik mee reis met jullie.Fijn dat jullie zo genieten.
Liefs Willy.
Hoi Rob en Ien
Wat een reis zeg. Wat maken jullie wat mee. Gaat alles goed met je been Ien?
Ik lees alle verhalen met veel plezier en wat een prachtige foto's
groetjes, Marianne
Na een lange zeer geslaagde vakantie zijn we weer thuis . En nu regelmatig genieten van verhalen en foto's van jullie fantastische reis in Australië . Heel veel is voor ons een prachtige herinnering aan onze reis enkele jaren geleden. Dank voor al dit moois en blijf genieten!!!