robeniendownunder.reismee.nl

Kununurra-Derby

hoi allemaal wederom bijna weer week voorbij en onze reis volgt morgen ,want net is naar een uurtje tikken het hele verslag er uit gegooid (dus voortaan eerder opslaan en dus in etappes).

Zo we hebben in Kununurra op een mooie camping met zowel aan de voorkant alswel de achterkant een uitzicht gehad,de achterzijde waren de Mini Bungels een soort bijenkorf achtige bergen en aan de voorzijde een uitkijkrots genaamd Kellys Knop .

De echte Bungels liggen bij Hals Creek en zijn voor ons wagentje onbereikbaar,daar moet je echt een4 Wd voor hebben en die zien we hier op alle campings in alle soorten en maten meestal Japans.

Op de camping zelf hadden we een superplaats van zeker 10 bij 10 meter voor ons kleine campertje en daar keken diversen mensen die naar ons kwamen met de nodige jaloersen blikken naar als ze een veel kleiner plekkie hadden voor hun eigen grote camper en dito auto ,

In kununurra hebben we behalve de was ook wat in de omgeving bekeken zoals de Ord river met dam en achter liggend meer ,erg mooi allemaal maar het kigt dan ook in het begin van het Kimberley gebied .

Dit gebied waar we de komende week doorheen rijden is zeker 10 maal nederland wat maar een klein gedeelte van West Australia is want dat is ca 70 keer zo groot als Nederland en heeft iets meer als 2 miljoen inwoners en daarvan woont meer als de helft in de hoofdstad Perth.

Na Kununura zijn we naar Wyndham gereden ,dit is het meest noordelijk gelegen stadje in WA en behalve een haven??enkele oude begraafplaatsen en een lookout op 5 rivieren die in de zee stromen is er weinig te zien.

De camping was ruim en netjes en je geloofd het of niet :maar naar de pauwen ,padden,kikkers en ibissen was hier een nieuwe verrassing voor ien namelijk in ene achter haar een ernorme ezel die ff kwam kijken zomaar vanuit een soort moersachtig gebied ,dus het was oppppps en hup de camper in .

Zelf werdt ik mee genomen door de buurman die hier elk jaar 6 maanden was en de kou in Perth ontvluchten om oa een Barn uil te zien in een boom en de beste man had als hoby de vogels inclusief de roofvogels te voeren en te belijken erg leuk allemaal.

Zondag1 augustus zijn we richting Hals Creek gereden en ja hoor regen een een daling van temperatuur van 37 graden naar rond de 23 graden en dus de trui aan.

Onderweg kwamen we langs de Gibb River Road een beroemde oudevee weg ,met rivieroversteken en voor een groot gedeelte onverhard en ruig,niet geschikt voor ons dus maar we hebben er wel ff een stukje op gereden .

Wij moesten de de Northern Highway volgen en dit is ook geen straf :het is namelijk een weg door de Kimberleys die voor onze begrippen behoorlijk heuvelachtig is en een prachtige natuur met af en toe koeien langs de weg of koien die gewoon oversteken zoals op heel veel plaatsen in Heel Australia (dus altijd oppassen en het wordt voortdurendaangegeven met borden)..

Nachts geslapen in Hals creek ,weinig van te melden behalve dat er zoals overal in dit gebied diversen aborginals groepen leven.

De volgende dag gereden door wederom een totaal andere omgeving en ook nu weer erg mooi richting Fitzroy Crossing waar we een hele mooie en ruime camping hadden.

Je hebt hier de Geike gorges ,maar dit hebben we niet gedaan aangezien het veel op de Katherine Gorges lijkt en om nou 2 keer bijna hetzelfde te zien (tegen betaling ) was ons nou net teveel van het goede.

Westaan nu in Derby en staan daar op een goede camping met een geweldig uitzicht op een wad van velen kilometers breed wat bij heel hoog water onderloopt.

Derby is namelijk bekend om zn enorme verschil in eb en vloed van wel tot 12 meter en dit schijnt volgens de mensen hier het grootste verschil ter wereld te zijn.

Verder vindt je hier een Boab boom waar je vroeger gevangenen in opsloten die op transport waren en de westelijke ingang van de gibb river road en volgens schattigen is deze boom 1500 jaar oud.

Boab bomen zijn heel apart ,zeg maar een soort bolknak idee en ze komen naar ik weet alleen in en bij de Kimberleys en in zuid afrika voor

Ook was het inmiddels tijd om de auto een service beurt te geven dus ook dat gedaan.

Morgen naar Broome waar het erg moeilijk is een camping te boeken omdat er erg veel overwinteraars zijn uit het zuiden dus we zien wel .

Trouwens je staat versteld van de campers die hier de camping op komen :8 a 10 meter is niks maar nu staat er een bus tegenover ons van 14 meter met een aanhanger van 5 meter auto eronder en boot bovenop ,een bus waar het eerste van Ajax jaloers op is .

tot volgende week gr rob en ien

Hilly

Prachtige reisverhalen van jullie tweetjes.
Een hele fijne tijd gewenst en ik blijf jullie volgen!

Groetjes van Hilly

Louise

Jeetje Ien, leuk als je zoiets gebeurt ? je hele verslag naar de knoppen! Enfin, net wat je schreef eerder opslaan dan kan het je niet meer gebeuren!

Je schrijft leuk en ha ha.. jullie een grote plaats en anderen een kleine, ja dat is pech hebben (voor hun dan).

Wij hebben vrienden wonen vlak bij Perth, ze wonen in Balga daar zullen jullie wel in de buurt komen denk ik.

De foto’s zijn een lust om naar te kijken en ik volg jullie graag…
Groetjes, Louise